Qurkies | Over Ons

Qurkies worden gemaakt van een afvalstroom van de fleskurken industrie. Qurkies zijn dus van kurk. Kurk is een super duurzaam materiaal. Het is een echte CO2 spons en het is heel goed te recyclen. 

Qurkies zijn bedacht door Ruud van den Heijkant. Een Nederlandse productontwerper en een vader van twee. “Toen ik voor het eerst vader werd, was ik verbaasd over de hoeveelheid plastic die voor speelgoed werd gebruikt. Plastic heeft een ecologische voetafdruk van een dinosaurus. Dus niet iets dat je graag aan je kinderen wilt geven. Ik wilde een iconisch exemplaar van een plastic speelgoed nemen en dat in iets natuurlijks veranderen.” Het idee voor Qurkies was geboren. Qurkies werd daarna succesvol gefinancierd op Kickstarter in maart 2018.

“Productontwerp gaat over concessies. We moeten ophouden met altijd maar concessies te doen op onze omgeving. Ecologisch ontwerp wordt niet alleen uitgedrukt in de Qurkies blokken, maar ook in onze verpakking en bedrijfsvoering. We minimaliseren materiaal en vermijden plastic. Onze stroom komt van zonnepanelen en pakketjes afleveren doen we op de fiets”. In 2019 is Qurkies geselecteerd en certificeerd door de Solar Impulse Foundation als 1van1000 mooie duurzame product initiatieven.

© 2018 - 2023 Qurkies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel