Qurkies | Over Kurk

Qurkies zijn gemaakt van een prachtig natuurproduct; kurk. Kurk is eigenlijk gewoon boomschors, maar dan heel bijzonder. Een volwassen kurkboom groeit ongeveer twee Qurkies per dag.

De kurkschors wordt als een soort jas van de boom gestript. Deze groeit weer aan door een uniek natuurproces. De boom wordt niet gekapt! Een kurkboom kan voor het eerst worden geoogst als hij 25 jaar is, en daarna slechts één keer in de 9 jaar. 

Gestripte kurkbomen absorberen 4x meer CO2 door het oogsten. Kurkbossen absorberen 14M ton CO2 per jaar.  Ze worden daarom ook ‘de longen van de  Mediterranee’ genoemd.

Het oogsten is een zeer delicaat proces en wordt volledig met de hand gedaan. Kurkbossen zijn een van de weinige voorbeelden van volledig duurzame bosbouwexploitatie.  Ze zijn economisch duurzaam, vanwege de hoge marktwaarde van kurk.

Van de kurkschors wordt alles gebruikt. De kern van de schors wordt gebruikt voor fleskurken. Qurkies worden gemaakt van het afval en restanten van dit proces. Alles dat overblijft wordt gebruikt als energie voor de fabriek.

Kurk is goed recyclebaar, maar inzamelpunten zijn schaars. De kurkboom wordt goed beschermd. Het is de nationale boom van Portugal; de bron van 80% van alle kurk en tevens Qurkies productie locatie.

 

© 2018 - 2023 Qurkies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel